Teddy maci megmenekülése

2019 októberében, mint minden nap oly sokszor, megcsördült a Pomázi Állatmenhely telefonja. A vonal másik végén egy kétségbeesett hang azt közölte, hogy a közeli mezőn egy pár hetes kutyakölyköt találtak szörnyű állapotban. A menhely önkéntesei azonnal odarohantak, a beszámoló alapján sok mindenre felkészültek, de az eléjük táruló látvány még az ő sokat látott szemüket is elborzasztotta. Az aprócska kölyök tragikus állapotban volt.

A kiskutya fejét több helyen is beköpték a legyek, a már kikelt légylárvák elkezdték elevenen felfalni, az egyik szemét teljesen elborították a lárvák, de sajnos jutott belőlük a másik szemébe is bőven. A füleibe is bemásztak és a fejbőre is nagyon sebes volt.

​Azonnal a menhelyre vitték, szörnyű sebeit kitisztították, majd sürgős állatorvosi ellátást (sebkezelés, fertőtlenítés, fájdalomcsillapítás, antibiotikum) kapott, amit ő fájdalmai ellenére hősiesen és morgás nélkül tűrt.

Most várakozni kellett, hogy kiderüljön, súlyosan sérült szeme és fejbőre menthető-e. Sajnos, a gondos és szakszerű kezelés ellenére a gyógyszerek és krémek nem hoztak gyógyulást, bal szeme annyira megsérült és a fejtetőn levő bőr nagy része is annyira elhalt, hogy menthetetlennek bizonyult, a műtét így elkerülhetetlen volt.

Az operációra való előkészítés közben vált nyilvánvalóvá, hogy a bőrelhalás a fej milyen nagy területét érintette, ami az állatorvosi csapatot is kihívás elé állította, mert a sebzáráson túl arra is figyelniük kellett, hogy elég bőr maradjon a jobb szem normális működéséhez (becsukás-kinyitás).

A műtét után szépen lábadozott, a gyógyszerein kívül a menhelyen kapta a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt. Kedves természetéből adódóan jól viselte a műtét utáni, a sebgyógyulással járó beavatkozásokat is.

Sebei szépen gyógyultak és a kedve is egyre jobb lett. Már játszott és igazi kölyök módjára már kezdett rosszalkodni is. Nemcsak a menhely önkénteseinek, hanem az állatorvosi csapatnak is nagy kedvence lett, mindenki adott neki egy becenevet, így lett Teddy maci, Csoki, Csákcsók.

​Mára boldog gazdis életet él, szerencsére nem került messzire, mert a menhely elnöke fogadta örökbe.

🎉Próbáld ki legújabb termékeinket most induló kedvezménnyel N.P.C.S. minőségben, előrendelési lehetőséggel. Legkésőbb április 30-ig feladásra kerülnek a termékek.
This is default text for notification bar