Nemes

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével két agár érkezett Tiszabőről az Agár Fajtamentéshez. Nemes, a négy év körüli kan és Angyalka, a nagyjából hat éves szuka. Mindkét agár nagyon elhanyagolt volt, de Nemes állapota mindenkit ledöbbentett.

Fénylő bunda helyett csak foltokban volt szőre, teljes testfelületét sebek borították, ezért komoly fájdalmai voltak.

Az állatorvosi vizsgálat során bőrkaparékot is vettek tőle, hogy kiderüljön, milyen kórokozó vagy kórokozók állnak Nemes elképesztően rossz bőrgyógyászati állapota mögött. A laboreredményekből egyértelmű lett, hogy a tünetek legfőbb oka a demodicosis, a Demodex szőrtüsző atka okozta fertőzés, ami generalizált formában – ahogy Nemesnél is – kizárólag leromlott immunstátuszú kutyáknál jelentkezik. A szőrtüsző atka mellett a labor Staphylococcus baktérium és többfajta gomba jelenlétét is kimutatta, amik tovább súlyosbították az atkás fertőzés okozta tüneteket.

​Nemes széles körű kezelése (szőrtüsző atka ellenes hatóanyag, Burgimmune prémium immunerősítő kombináció, antibiotikum, gomba ellenes hatóanyag) azonnal megkezdődött, teljes gyógyulása várhatóan hosszadalmas lesz, mert a demodicosis gyógyítása mindig sokáig tart. Azonban már néhány kezelés után is látható volt a javulás, amihez biztosan az is hozzájárult, hogy Nemes a gyógyszerek mellett a Burgimmune immunerősítőt is kapta.

​Nemes hamarosan újra gyönyörű agárfiú lesz, akire majd nagyon büszke lesz leendő gazdija.

⬇️ÁRZUHANÁS! Tartósan csökkentettük a Flexi és Fortflex termékeink árát. Próbáld ki most csont és porcerősítő termékeinket. 🐶🦴💪
This is default text for notification bar