Miért találkozunk egyre gyakrabban a daganatos megbetegedésekkel?

Miért találkozunk egyre gyakrabban a daganatos megbetegedésekkel?

Mind nálunk, embereknél, mind pedig a velünk élő társállatainknál megfigyelhető, hogy a mögöttünk hagyott évtizedekben sajnos egyre gyakoribbá váltak a daganatos megbetegedések.
 
Ennek egyik oka, hogy környezetünk átalakításával-átalakulásával, és így életkörülményeink-életmódunk változásával rengeteg új tényező jelent meg az életünkben, amik jót és ugyanakkor rosszat is hoztak magukkal.
Miért találkozunk egyre gyakrabban a daganatos megbetegedésekkel?
Mind a mi, mind pedig Kedvenceink élete meghosszabbodott, mert életkörülményeink javultak (biztonság, ételek/takarmányok minősége, stb.). A hosszabb életkor azonban a mai tudásunk szerint sajnos együtt jár a daganatok megjelenésének gyakoriságával.
 
Az átalakult életmódunkkal együtt járó tényezők közül már sokról (környezeti ártalmak, vegyszerek, dohányfüst, légszennyezettség, stb.) bebizonyosodott, hogy biztosan növelik a daganatok kialakulásának kockázatát.
 
Ugyanakkor az orvostudomány/állatorvos-tudomány is folyamatosan fejlődik, a fejlődés eredményei pedig szerencsére egyre inkább mindenki számára hozzáférhetők. Ezzel a fejlődéssel jár együtt, hogy mindinkább elterjedtek a különféle modern diagnosztikai eszközök (laborvizsgálatok, ultrahang, röntgen, endoszkóp, MR, CT, stb.) is, amik lehetővé teszik, hogy a daganatos megbetegedések egyre korábbi stádiumban és minél pontosabban legyenek diagnosztizálhatók.
 
Az emelkedő daganatos esetszámhoz az is nagymértékben hozzájárult, hogy az elmúlt nagyjából fél évszázadban a körülöttünk élő kutyák és macskák szerepe nagyban megváltozott: dolgos háziállatokból (egérfogástól a házőrzésen és a vadászaton át a különféle feladatú munkakutyákig) dédelgetett Kedvencekké váltak. Így ma már olyan esetek is megállapításra kerülnek, amikkel 20-30 éve a Gazdik meg sem jelentek volna az állatorvosoknál.
⬇️ÁRZUHANÁS! Tartósan csökkentettük a Flexi és Fortflex termékeink árát. Próbáld ki most csont és porcerősítő termékeinket. 🐶🦴💪
This is default text for notification bar