Miért fontosak a szűrővizsgálatok?

Miért fontosak a szűrővizsgálatok?

Önmagunkra és négylábú társainkra is vigyázó Gazdiként jól tudjuk, hogy milyen fontosak a különböző szűrővizsgálatok, különösen a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben. Kedvenceinknél ráadásul az éves kötelező oltások miatti állatorvosi ellenőrzések tökéletes alkalmat biztosítanak ezek elvégzésére. Mégis, ahogy nálunk, embereknél, a velünk élő Kedvenceinknél is gyakrabban kellene ezeket a lehetőségeket igénybe vennünk. Hiszen, minél korábbi stádiumban diagnosztizálunk egy tumort, annál nagyobb az esély a teljes gyógyulásra.
 
Sajnos, a daganatok csak nagyjából az esetek egyharmadában járnak fájdalommal, így könnyen nyilvánvaló tünet nélkül nőhetnek akár óriásira is az állatok has- vagy mellüregében. Azon túl, hogy mi is igyekszünk minél alaposabban odafigyelni Kedvenceinkre, mindenképpen ki kell használni azt, hogy legalább évente egyszer, a kötelező oltásnál állatorvos is fizikálisan megvizsgálja őket. Ne felejtsük el, hogy Kedvenceink életében egy év körülbelül 5-7 emberi évnek feleltethető meg, tehát ahogy nekünk sok esetben biztosítottak öt évente a szűrővizsgálatok, úgy őket is ki kell évente vizsgáltatnunk.
 
Miért ne hagyjuk nagyra nőni a daganatokat?
Mert minél nagyobb a méretük, rosszindulatú daganatok esetén annál nagyobb az áttét képződésének esélye az adott szerven belül (pl. tüdődaganat), egy másik szervben (pl. emlődaganat) vagy a közeli nyirokcsomókban.
 
Mert minél nagyobb a méretük, az eltávolításuk érdekében elvégzett operáció annál nagyobb kockázattal jár: nagyobb műtéti seb, hosszabb beavatkozás, hosszabb altatási idő.
Mert minél nagyobb a méretük, annál nagyobb a műtéti seb, nagyobb a fájdalom és annál lassabb a sebgyógyulás és regeneráció is.
 
Mert minél nagyobb a méretük, annál nehezebb elég bőrt találni a seb megfelelő zárásához például a végtagokon elhelyezkedő daganatok esetében.
Mert minél nagyobb a méretük, annál nagyobb annak az esélye, hogy a daganat felszíne kisebesedik-kifekélyesedik.
 
Mert minél nagyobb a méretük, annál régebb óta vannak jelen Kedvencünkön, azaz négylábú társunk is egyre öregebb lett, tehát nagyobb más betegségek kialakulásának esélye, mire a műtétre sor kerül.
🎉Próbáld ki legújabb termékeinket most induló kedvezménnyel N.P.C.S. minőségben, előrendelési lehetőséggel. Legkésőbb április 30-ig feladásra kerülnek a termékek.
This is default text for notification bar