Hatóanyagok
A Burgimmune állatgyógyászati gyógyhatású termék speciális összetételénél fogva kifejezetten javallott daganatos betegségek adjuváns terápiájában, gyógyhatású állatgyógyászati készítményként. A Burgimmune támogatja a nem specifikus, humorális és celluláris immunválaszt, fokozza a daganatellenes terápiák eredményességét, ugyanakkor minimalizálja azok kellemetlen mellékhatásait. Speciális összetételének köszönhetően kifejezetten ajánlott prevenciós használat mellett akut és krónikus elváltozások terápiájára is (természetesen az esetleges orvosi kezelés kiegészítéseként).

immunerősítő

daganatellenes hatás

antioxidáns

gyulladáscsökkentő

bőrt és szőrt támogató

gyorsabb regeneráció

hatékonyabb vakcinázás

étvágynövelő, hányáscsillapító

vérképzést fokozó

BÉTA-GLÜKÁNOK:

Komplex szénhidrát molekulák egyedi molekula szerkezettel, mely meghatározza biológiai aktivitásukat. Az 1-3, 1-6 szénatomokon elágazódást tartalmazó molekulák a legismertebb immunstimulánsok közé tartoznak. Az 1-3, 1-6 szénatomokon elágazásokat tartalmazó molekulák az élesztősejt falából származnak, amelyet egy speciális eljárással kezelnek a legerősebb immunológiai aktivitás érdekében. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy az élesztősejtből kivont béta-glükánok immunológiailag a legerősebb hatásokkal rendelkeznek. Hatékonyan segítik az immunrendszert a baktériumok és a vírusok elleni küzdelemben, fokozzák a vakcinázás eredményességét.

Kimutatták, hogy a kutya parvovírus és a veszettség vírusa elleni antitestek száma jelentősen megemelkedett azokban a kutyákban, akik az oltással egyidőben béta-glükánt is kaptak (Haladová és munkatársai, 2011). Szájon át alkalmazva megemelik az IgG és IgA ellenanyagok szintjét a vérben és a nyálkahártyákon. A béta-glükánok hatásmechanizmusa a makrofágokon, neutrofileken, monocitákon, dendritikus sejteken és NK-limfocitákon (Stuyven és munkatársai, 2010) kötődő specifikus receptorokon alapul. A béta-glükánok aktiválják a komplement rendszert, stimulálják a pro- és gyulladáscsökkentő interleukinok (IL-1, IL-6, IL-10, IL-12) és a TNF-α termelését, ami megnöveli az immunrendszer stabilitását, védi a szervezetet a bakteriális, vírusos, gombás és parazitás fertőzésektől (Pelizon és munkatársai, 2005; Wójcik és munkatársai, 2007; Chen és Seviour, 2007). A béta-glükánok fő feladata az immunrendszer első védelmi vonalát alkotó immunsejtek, a makrofágok aktiválása.

A makrofágok „megemésztik” a béta-glükánt, majd a kibocsájtott aktív fragmentumok hozzákapcsolódnak a neutrofil granulociták komplement receptoraihoz. Ezáltal aktiválják a kórokozókat elpusztító mechanizmust. A tumorsejtek esetében a béta-glükán aktiválja a neutrofil granulociták komplement receptorait, így azok képesek lesznek felismerni és elpusztítani a daganatos sejteket is.

CORIOLUS VERSICOLOR
(LEPKETAPLÓ) GOMBA:

A Coriolus versicolor (más néven Trametes versicolor, Polyporus versicolor vagy yunzhi gomba) gyakori, az egész világon megtalálható gombafajta. A „versicolor” elnevezés a többszínűségre utal. Az NK sejtek aktivitását segítik, illetve azok létrejöttét támogatják. Ezek a sejtek segítenek megölni a rákos sejteket és leküzdeni a fertőzéseket. A Lepketapló gombát egyes országokban rendszeresen termesztik természetes poliszacharidok, a béta-glükán (PSK) és a poliszacharid-peptid (PSP) előállítására. Az ebből készült gyógyszereket daganatos betegek terápiájában alkalmazzák kiegészítésként a műtét, a sugárkezelés és a kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére. A PSK Japánban általánosan használt rákellenes gyógyszer. A gombakivonat amellett, hogy csökkenti a hagyományos terápiák negatív hatásait, kedvező hatással van az immunrendszerre is.

A Pennsylvaniai Egyetem Állatgyógyászati Karán nemrég elvégzett kísérletben haemangiosarcomában szenvedő kutyákat a Coriolus versicolor nevű gombából kivont vegyülettel kezeltek. A kutatók által vizsgált szempontok alapján – hogy milyen gyorsan fejlődött és/vagy terjedt a daganat, és hogy mennyi ideig éltek az állatok – az eredmények azt mutatták, hogy a gombakészítmény hatásos a daganattal szemben, az átlagos túlélési idő 199 napra nőtt, míg az addigi leghosszabb túlélési idő csak 86 nap volt.

A Coriolus versicolor hatóanyagai a béta-glükán-fehérje komplexek (PSK, krestin), melyeknek antioxidáns, daganatellenes, vírusellenes és immunmoduláló hatásuk is van. A PSK poliszacharid közvetlen daganatellenes hatását kísérletekkel igazolták. A másik fontos hatóanyag a poliszacharid peptid (PSP), ami szintén vírusellenes és antioxidáns hatású vegyület. Az ergoszterinek (D29-provitamin származékok) daganatellenes poliszacharid összetevők. A PSK és a PSP a Coriolus versicolor gomba legfontosabb hatóanyagai. Mindkét vegyület sok helyen támogatja az immunrendszer működését. Az ergoszterinek pedig a vérérképződést gátolják, így akadályozzák a daganatok növekedését és áttétek képződését.

GINZENG:

Már a kínai gyógyászatban is alkalmazott antioxidáns és gyulladáscsökkentő, rákellenes hatása egyes daganat fajták esetében bizonyított, a nem specifikus immunrendszer működését fokozza, immunerősítő. A ginzengben található szaponinok, a ginzenozidok, elősegítik a mononukleáris sejtek, a makrofágok és a dendritikus sejtek termelését és érését.

SPIRULINA ALGA:

A Spirulina egyfajta kék-zöld alga, amely mind sós, mind pedig édesvízben megtalálható. Főbb hatóanyagai a C-fikocianin (kék színanyag, ami nem tartalmaz magnéziumot), klorofill-A (zöld színanyag, ami tartalmaz magnéziumot), kb. 50% fehérje (emiatt aminosavakban, köztük esszenciális aminosavakban különösen gazdag), nagy molekulasúlyú poliszacharidok (pl. spirulán kalcium sója), szulfolipidek, γ-linolénsav (mennyisége elérheti az 1%-ot), β-karotin és más karotinoidok, valamint B-, C-, és E-vitaminok. A mikroalgákat gyakran alkalmazták a világ különböző tájain az anémia kezelésére. A vérszegénységre gyakorolt hatás a hemopoézis fokozásán és a vasbevitel növelésén alapult, ugyanis a Spirulina vastartalma aránylag jól hasznosul ahhoz képest, hogy növényi forrásról van szó. Állatokon végzett kísérletekben is vérképzést fokozó és immunrendszer stimuláló hatás volt megfigyelhető, ami kedvezően hathat kemoterápiás kezelésekkel egyidejűleg is – a Spirulina ugyanis fokozza a csontvelői vérképzésben résztvevő sejtek proliferációját és differenciációját. Fogyasztásakor a természetes ölősejtek aktivitása is fokozódhat. A fikocianin antioxidáns, az ártalmas anyagok toxicitását csökkentő, immunerősítő, vérképzést fokozó és antivirális hatással rendelkezik. A fehérvérsejt termelés fokozásában a C-fikocianin és a poliszacharidok egyaránt szerepet játszhatnak. A Spirulina alga főbb hatásai: antivirális, antimikrobiális, antioxidáns, gyulladáscsökkentő (különösen a C-fikocianin, melynek ilyen jellegű hatását kísérletesen kiváltott arthritis esetében is igazolták állatokon), fájdalomérzetet mérséklő (C-fikocianin). Szív-, máj- és vesevédő, immunmoduláns, tumorképződési folyamatot megakadályozó és lassító, méregtelenítő és gyógyszerek okozta mellékhatásokat mérséklő. Vérlemezkék összecsapódását gátló és érelmeszesedés folyamatát lassító, a vérzsír értékeket kedvezően befolyásoló (a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját csökkentő és az érvédő HDL-koleszterin arányát növelő), vércukor-szint csökkentő, antiallergén (allergiás rhinitis esetében igazolták ilyen jellegű hatását), roboráló.

B6-VITAMIN:

Nemcsak javítja az anyagcserét, hanem támogatja a látást, és számos pozitív hatással van a bőr egészségére. Továbbá méregteleníti a májat és segít a vesék működésében. Étvágynövelő és hányáscsillapító hatása is bizonyított, amely nagyon fontos lehet daganatos megbetegedések esetén. Ez a vízben oldódó vitamin fontos koenzimek kiindulási anyaga. Szükséges az immunrendszer, az emésztőrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez, és a hemoglobin szintézishez is.

E-VITAMIN:

Az E-vitamin (alfa-tokoferol) egy zsírban oldódó, antioxidáns hatású vitamin. Az E-vitamin gátolja a szabad gyökök képződését, illetve azok sejtkárosító hatását. Zsíroldékony, így hatékony védelmet biztosít a sejthártyának is. Védi a szív koszorúereit, gátolja a vérrögképződést, ami hatékony segítséget jelent a trombózis kialakulása ellen. Az agy számára is jótékony hatású, mert az idegsejteket védő sejtek is sok zsírsavat tartalmaznak, melyeket a szabad gyökök szintén károsíthatnak. Az immunrendszert is sok folyamatban támogatja. Csökkenti a bőr sérülékenységét, ugyanakkor gyógyítja a sebgyógyulást, védi a vörösvértesteket is.
Burgimmune termékek
⬇️ÁRZUHANÁS! Tartósan csökkentettük a Flexi és Fortflex termékeink árát. Próbáld ki most csont és porcerősítő termékeinket. 🐶🦴💪
This is default text for notification bar