Dragon úton a gyógyulás felé

Az akkor még névtelen, szinte teljesen kopasz, kan kutyust Törökszentmiklóson, az utcáról mentette meg a Befogad-Lak Állatvédő Alapítvány, tőlük került a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába. Mikrochipet hiába kerestek benne megtalálói, pedig biztos, hogy korábban lehetett – ha nem is Gazdája, de tulajdonosa biztosan.

Dragon – mert megmentőitől ezt a nevet kapta, ekkor nagyjából 4 éves lehetett. Érkezése után azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Sebészeti Centrumba került. Nagyon rossz általános állapotban volt, bunda helyett kullancsok és bolhák borították sovány kis testét, bőre mindenhol pörkös, sebes volt, fülei pedig be voltak gyulladva. Azonnal megkezdődött a kivizsgálása és kezelése. Első körben természetesen megkapta a szükséges külső és belső parazita ellenes szereket (hiszen a bolhásság kéz a kézben járhat a bélférgességgel), eltávolították a rengeteg kullancsot is belőle és a fülét is lekezelték. Sajnos, mindezt tetézte, hogy a szívféreg tesztje is pozitív lett.

Az eddigi eredmények szerint a súlyos bolhásság bolhaekcémát okozott nála, és mellette kialakult a generalizált demodicosis, azaz a Demodex szőrtüsző atka okozta fertőzés. Ez a kórkép generalizált formában kizárólag rossz immunállapotú kutyáknál jelentkezik, ezért Dragonnak is immunerősítőre volt szüksége a többi hatóanyag (pl. antibiotikumok) mellett. Ezért nála azonnal megkezdődött a Burgimmune prémium immunerősítő kombináció alkalmazása, amellett, hogy hetente többször gyógysamponos fürdetéssel csillapítják a fokozott viszketést és fájdalmasságot.
Szerencsére a kezeléseknek köszönhetően szőre hetek alatt már teljesen visszanőtt, ahogy a képeken is látszik, igazán látványos a változás! Annyira helyreállt az egészsége, hogy már az oltási programját is el tudták kezdeni. Itt tartunk most, Dragon kezelése természetesen folytatódik tovább, és reméljük, hogy a sok rossz után nem derül fény újabb bajokra!

⬇️ÁRZUHANÁS! Tartósan csökkentettük a Flexi és Fortflex termékeink árát. Próbáld ki most csont és porcerősítő termékeinket. 🐶🦴💪
This is default text for notification bar