Dakota, Dundi és Dió

Sajnos, a tavasz és a nyár eleje nemcsak a hosszú, sötét és hideg téli hónapok következtében rosszabb immunstátuszú, ezért gyakrabban megbetegedő állatok miatt nehéz a menhelyeknek, hanem az első tavaszi kiscica szezon miatt is. Ilyenkor landolnak ugyanis a nem kívánt almok ‒ jobb esetben anyamacskástul, rosszabb esetben csak az árva, sokszor napos kiscicák ‒ az állatmenhelyeken.

Ha a kölykök az anyjukkal együtt kerülnek be, akkor az őket gondozóknak viszonylag egyszerűbb dolga van, mert a cicák elsöprő többsége nagyon gondos anya, ilyenkor az embereknek „csak” az a feladatuk, hogy az anyát olyan állapotba hozzák vagy tartsák, hogy képes legyen heteken át szoptatni a kiscicákat. Ha viszont a kölykök úgymond árván maradtak, akkor vagy dajkamacskát kell találni vagy pedig kézből, tápszerrel és cumisüveggel kell az embereknek felnevelni az apróságokat.

A Pomázi Állatmenhely csapata mindent megtett, hogy a sovány, leromlott állapotú anyacicák sikerrel vegyék ezt az akadályt is, ezért a Burgimmune prémium immunerősítőt is adták nekik.

A cicák ételében alaposan elkeverték az immunerősítő port, amit így a macskák közismert válogatósságuk ellenére jó étvággyal megettek. Az eredmény pedig magáért beszél: a cicák szőre dúsabb, fényesebb lett, a kölykök pedig túlélték életük első, kritikus heteit.

⬇️ÁRZUHANÁS! Tartósan csökkentettük a Flexi és Fortflex termékeink árát. Próbáld ki most csont és porcerősítő termékeinket. 🐶🦴💪
This is default text for notification bar