Csatorna mama és kölykei

A Burgimmune prémium immunerősítő kombináció, a Natural Pet Care System állatgyógyászati gyógyhatású terméke is segítette, hogy Csatorna mama és kölykei túlélhessék a parvo vírus okozta fertőzést.

Csatorna mama és hét, nagyjából 5 hetes kölyke Négyesről érkezett a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába. A kis családot egy csatornacsőben találták, szerencsére sem a hirtelen lezúduló csapadék nem veszélyeztette éppen őket és a fagyok sem gyötörték meg a kutyusokat.

Csatorna mama végtelenül kedves, gyönyörű fekete, kicsit félénk, közép méretű kutya, aki csodálatos gondoskodással nevelte kicsinyeit. Bekerüléskor elvégzett szívféreg gyorstesztje sajnos pozitív eredmény mutatott. A szív ultrahangos vizsgálata szerint alternatív, lassú terápia szükséges a gyógyulásához.

Sajnos, a biztonságba magukkal hozták a kölykökre különösen veszélyes parvo vírusos bélgyulladást. A vírus a fogékony kutyákba kerülve elsődlegesen a bélnyálkahártya sejtjeit támadja meg, de egyes esetekben szívizom károsodást is okozhat. Az első tünetek a fertőződéstől számított 6-10 napon belül jelentkezhetnek. A vírus a bélrendszer nyálkahártyájának szinte teljes elvesztését-lecsupaszítását okozza.

A bél károsodása olyan súlyos fokú lehet, hogy nagyon gyorsan életveszélyes kiszáradás (dehidratáció) jelentkezhet, az elektrolit (nátrium, kálium) egyensúly felborulását okozhatja, és ezzel további életfunkciókat is veszélyeztethet. A bélnyálkahártya károsodás miatt a normálisan a bélben megtalálható baktériumok a véráramba kerülhetnek, ami szeptikémiához vezethet. A hasmenés mellett jelentkező hányás tovább súlyosbíthatja a már kialakult ionegyensúly-zavart.

Három hét intenzív, állatkórházi ellátás mellett mindnyájan kapták a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt, miután a vírusos fertőzésnek speciális gyógyszere nincs, csak tüneti kezelés és az immunrendszer támogatása segítheti a kutyusok felépülését. A gondos ápolásnak köszönhetően Csatorna mama és öt kölyök túlélte a fertőzést.

⬇️ÁRZUHANÁS! Tartósan csökkentettük a Flexi és Fortflex termékeink árát. Próbáld ki most csont és porcerősítő termékeinket. 🐶🦴💪
This is default text for notification bar