Böbe felépül

Böbe nagyjából 8 hetes lehetett, amikor a karcagi Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány gondozásába került. Iszonyatosan soványan és brutális bőrbetegségben szenvedve. Az elvégzett laborvizsgálatok igazolták, amit már a tünetek alapján is sejteni lehetett: Böbének súlyos, kiterjedt (=generalizált) szőrtüszőatkássága (=demodicosisa) volt, melynek kezelését egy gombás felülfertőzés is nehezítette. A Demodex szőrtüszőatkák apró, mikroszkópikus méretű, szivar alakú paraziták, melyek a szőrtüszőkben élhetnek, normális körülmények között tüneteket nem okoznak. Azonban bármilyen immunhiányos állapotban (krónikus betegségek, leromlott fizikai állapot, stb.) nagy számban elszaporodnak és változatos bőrtüneteket okozhatnak, amikhez gyakran társulnak gombás vagy bakteriális másodlagos bőrfertőzések is.

A szőrtüszőatkásság legsúlyosabb megjelenési formája volt az, amiben ez az apró kiskutya szenvedett. A generalizált formában az atkák olyan mértékben elszaporodnak, hogy már a szőrtüszőket is károsítják, a másodlagos fertőzések pedig átterjedhetnek a bőr mélyebb rétegeire is.

​A kezelés minden esetben hónapokig tart, a teljes gyógyulás akár 6-9 hónapot is igénybe vehet. Miután a demodicosis oka az immunhiányos állapot, ezért a menhelyen Böbe azonnal kapni kezdte a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt a laboreredményekkel alátámasztott többi hatóanyag mellett.

​Böbe gyógyulása valószínűleg az immunerősítőnek köszönhetően gyorsabb volt a vártnál, ahogy az a képen is látható, szőre és bőre három hónap alatt teljesen rendbe jött, mára pedig már boldog gazdis életet él!

⬇️ÁRZUHANÁS! Tartósan csökkentettük a Flexi és Fortflex termékeink árát. Próbáld ki most csont és porcerősítő termékeinket. 🐶🦴💪
This is default text for notification bar