Bibó papa

Bibó papa 2018 nyár végén került a Beagle Fajtamentés gondozásába. Korábbi gazdája lemondott róla, miután a kutyus elkóborolt otthonról és így bekerült a helyi menhelyre. Bibó már nyugdíjas, 10 évnél is idősebb.

A Fajtamentés által elvégeztetett állatorvosi és laborvizsgálatokból, valamint gyorstesztekből kiderült, hogy Bibó szívférges: vérében nyüzsögtek a mikrofiláriák.

A szívférgességet szúnyogok terjesztik, a kutyák testében kifejlődő, akár több 10 centiméteres nagyságot is elérő férgek a tüdő és a szív ereibe vándorolva súlyos légzési és keringési nehézséget, és az állat elvesztését is okozhatják. Korábban Európa déli területein fordult csak elő ez a kórkép, de ma már bizonyítottan olyan kutyák is szívférgesek hazánkban, akik soha nem hagyták el az országot. Az akár halálos betegség ellen a szúnyogszezonban folyamatosan védenünk kell kutyáinkat!

​Bibót a bizonyított szívférgesség miatt a megfelelő külső és belső élősködők elleni szerekkel és antibiotikummal kezelték, a hónapokon át tartó terápia miatt többek között gyomornyálkahártya védőt is kapott. A hosszan alkalmazott gyógyszerek igénybe vették Bibó szervezetét, hasmenése lett, amiből ugyan meggyógyult, de hiába adtak neki vitaminokat, jó minőségű eledelt, immunerősítőt, mégsem érte el ideális súlyát: szőre kopott, sprőd, fénytelen, izomzata sorvadt, és kis teste pedig kifejezetten sovány volt. Nyoma sem volt a fajtára annyira jellemző élénkségnek. De gondozói nem adták fel!

​Ebben az állapotban kezdte el kapni a Burgimmune prémium immunerősítő kombinációt. A kúra első eredményeit nagyjából egy hónappal később vették észre az önkéntesek.

Bibó étvágya rengeteget javult, kinőtte a hámját, homloka gömbölyű lett, mert már nyoma sem volt a sorvadt izmoknak, szőre fényes és pihepuha lett, a kis öreget pedig mintha kicserélték volna, szinte megfiatalodott, korát meghazudtolva élénk és érdeklődő lett, a hosszú sétákat is bírja!

​Bibó mára a gondos ápolásnak köszönhetően szerencsésen kigyógyult a szívférgességből, a tesztjei már negatívak. Szerető családjára vár!

🎉Próbáld ki legújabb termékeinket most induló kedvezménnyel N.P.C.S. minőségben, előrendelési lehetőséggel. Legkésőbb április 30-ig feladásra kerülnek a termékek.
This is default text for notification bar